Email: 

Одсек: Одсек за пољопривредно-пословне студије и туризам

Катедра: …

Биографија

Др Иван (Веселин) Бошњак је рођен 4. новембра 1974. године у Зрењанину, а одрастао и основну школу завршио у Меленцима.

По завршетку Зрењанинске гимназије ( смер математичко- програмерски сарадник ) уписао је Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду, где је током студија био  активан у организацијама студената ФВМ и Студентског Града.  Дипломирао је 2000. године и стекао звање доктора ветеринарске медицине, а  2010. године одбранио магистарску тезу „Упоредна испитивања хематолошких и биохемијских параметара крви коња инфицираних са аскаридама и стронгилидама“ уз ментора проф. др Софију Катић Радивојевић.

Докторску дисертацију „Испитивање присуства, серотипске припадности и резистенције према антимикробним средствима Salmonella spp. код гмизаваца и водоземаца“ одбранио 2016. године на Факултету ветеринарске медицине, уз менторство проф. Др Дејана Крњаића и стекао звање доктора медицинских наука – ветринарска медицина.

Од 2015. године предавач у Високој пољопривредној школи струковних студија у Шапцу, а од 2018. године предаје и у Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји. Тренутно је виши предавач на Академији за васпитачко – медицинске струковне студије у Крушевцу, одсек Ћуприја. Објављује научне и стручне радове у часописима и учествује на симпозијумима у земљи и иностранству.

Резервни је официр Војске Србије.

Професионално искуство стицао као руководилац у јавној и сопственој приватној ветеринарској станици, а паралелно се усавршавао и бавио консалтингом у области безбедности хране, заштите животне средине и менаџмента квалитетом по ИСО стандардима.

На изборима 2012. бива изабран за посланика у Скупштини АП Војводине, и одборника у Скупштини града Зрењанина. Функцију градоначелника Зрењанина обављао је од августа 2012. до јуна 2014.током ког је  Зрењанин два пута изабран за инвестициону зону будућности по избору ФДИ Магазина и председавање председништвом Сталне конференције градова и општина.

На функцију државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе постављан је одлуком Владе Републике Србије 2014., 2016. и 2017. године, три пута узастопно. Био је члан надзорног одбора ЈП „Службени Гласник“, Програмског Савета Националне Академије за јавну управу и испитивач у комисијама за матичаре и за полагање државног испита.

 Руководио је пословима из надлежности Сектора за  систем локалне самоуправе, људска и мањинска права и слободе, матичне књиге, ЕУ интеграције, пројекте и међународну сарадњу. Председавао је у више радних група за измене законске регулативе и Владиних тела од којих се издвајају Савет за стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе, међувладине мешовите комисије за унапређење положаја мањина са Хрватском, Румунијом и Мађарском, као и испитном комисијом за полагање завршног испита за комуналне милиционере.

Дипломатску Академију српског Министарства спољних послова завршио је 2020. године.

 Завршио је Високе студије безбедности и одбране као полазник 5. класе при Школи националне одбране на  Универзитету Одбране Минстарства Одбране и Војске Србије.

Стручно и професионално се усавршавао и на више курсева међународних институција – Senior Executive Seminar у European Center for Security Studies „George С. Marshall“ у Гармишпартенкирхену, Немачка, затим EIPA у Барселони,  Шпанија, IIHL у Сан Рему , Италија, као и на Еcole Nationale d’Administration, Париз и Стразбур у Француској,  Академији цивилне заштите у Москви, Руска Федерација и Академији „ Bank of China“ у Пекингу и Шангају, НР Кина.

Тренутно се обучава за пилота ултра лаке авијације.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен је Јеленом са којом има три ћерке.