Aкадемија струковних студија Шабац званично добила Erasmus+ повељу


Драги студенти и запослени, Обавештавамо вас да је Академија струковних студија Шабац званично добила Еразмус повељу што значи да ће запослени и студенти моћи да иду на размене у инострансво.

Еразмус+ програм омогућава стипендиран боравак и студирање на некој од високошколских институција из програмских земаља (земље Европске уније, Велика Британија, Исланд, Норвешка, Лихтенштајн, Северна Македонија и Турска) или партнерских земаља (све остале земље које учествују у програму) у оквиру студентске размене на свим нивоима студија (основне, мастер, докторске). То практично значи боравак у трајању од једног или два семестра у оквиру којег се слушају предавања и полажу испити који ће бити признати по повратку на матичну институцију у Србији. такође, постоји могућност одласка на студентске праксе.

За студенте, ова мобилност подразумева боравак и студирање у трајању од 3 до 12 месеци на иностраној високошколској институцији, у оквиру које се слушају предавања и полажу испити који ће бити признати по повратку на матичну институцију у Србији. Када је реч о студентским праксама, оне се могу реализовати у иностраном предузећу, установи или организацији и могу трајати од 2 месеца до годину дана.

Какве су стипендије за ту врсту мобилности и шта је њима обухваћено?

Ове стипендије подразумевају аутоматски покривене све трошкове школарине и обезбеђују износе за покривање трошкова живота. За одлазак на студентске размене у партнерским земљама, студентима су покривени и путни трошкови. Стипендије за покривање трошкова живота студенти добијају на месечном нивоу, а износи зависе од земље у којој се мобилност реализује. Служба за наставу и акредитацију Академије струковних студија Шабац.

Повељу можете погледати на овом ЛИНКУ